Hoe Club Brugge onverwacht één van de betere voetballers van de Eredivisie binnenhaalde

Club-fans 1891 blauwe vlagjes (Club Brugge - Genk)

19 januari 2017 13:00 - Club Brugge haalde met Lex Immers geen onbesproken figuur in huis. “Veel inzet en veel loopvermogen”, klinkt de omschrijving steevast bij onze noorderburen. Maar veel verder dan dat reikt de 30-jarige middenvelder volgens Nederlandse analisten niet. Onterecht, zo blijkt.

Overal waar hij kwam, rees de vraag: “Zal Immers het halen?”. Steeds weer opboksen tegen al die vooroordelen, maar elke keer trok de voetballer uit Den Haag aan het langste eind. Op Atteveld, Van Bronckhorst en Warnock na was élke trainer grote fan van zijn speelstijl.

Bovendien blijkt die vooringenomenheid over Immers onterecht, zo ondervond Sport/Voetbalmagazine. “Is Immers echt alleen maar een loper, een wroeter die mooie kansen de nek omwringt en af en toe een wereldgoal maakt? In maart 2014 raakte De Correspondent zo onder de indruk van de mythe en de verdeeldheid binnen het Nederlandse voetballandschap over zijn kwaliteiten, dat het zijn data ging onderzoeken.”

“Wat bleek: Immers maakte bovengemiddeld zijn kansen af, en was als aanbrenger bovengemiddeld in het afleveren van passes waaruit kon worden gescoord. Conclusie: de schlemiel van Nederland was in werkelijkheid één van de betere voetballers van de Eredivisie.” We zijn benieuwd!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.