“Iedereen zou een Izquierdo in zijn leven moeten hebben”

José Izquierdo (Club Brugge - Genk)

04 januari 2017 13:00 - José Izquierdo en zijn grote glimlach zijn een onafscheidelijk duo. Het goudhaantje van Blauw-Zwart is afkomstig van Pereira, een stad in Colombia met heel wat daklozen, maar de levensvreugde wordt er niet door aangetast. Muziek, en met name salsa, is er een onderdeel van het leven.

De 24-jarige vleugelspeler is bovendien nooit vergeten waar hij vandaan komt. Toen Club in mei kampioen werd, haalde hij bij de viering het shirt boven van Deportivo Pereira, de club van zijn geboortestad waar hij 3 seizoenen voetbalde.

“Met de titel eer ik niet alleen Colombia, maar ook Pereira, waarvan altijd gezegd werd dat het geen streek van voetballers is. De beste manier om Pereira te helpen is met trofeeën zoals deze, want op die manier zal de wereld zich interesseren voor de voetballers die er vandaan komen”, vertelt Izquierdo aan El Espectador.

María Camila Delgado, een Colombiaanse sportjournaliste, heeft niets dan lovende woorden voor de man die zijn aanstekelijke smile meebracht naar Jan Breydel. “José is altijd in voor een grapje, maar hij is ook een heel dankbaar en nederig iemand. De mensen die hem ooit hielpen, zal hij nooit vergeten. Hij heeft een fantastische persoonlijkheid, of zoals ze hier in Pereira soms zeggen: iedereen zou een Izquierdo in zijn leven moeten hebben”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.