Immers verklaart waarom hij zonder aarzelen voor Club Brugge koos: “Zeker een voordeel”

Immers behoedt Club Brugge voor nederlaag tegen Werder Bremen

13 januari 2017 00:04 - Lex Immers lijkt alles in zijn mars te hebben om Vormer 2.0 te worden. De 30-jarige middenvelder is namelijk de verpersoonlijking van de ‘No Sweat, No Glory’-slogan. “Past perfect bij mij. Die leuze was trouwens de eerste foto die ik gemaakt heb na mijn transfer. Zoals bij ADO, al zeggen ze daar ‘Schuim op die bekken'”, klinkt het.

Maandagavond zorgde Immers alvast voor een binnenkomer van formaat door meteen te scoren in zijn eerste minuten in een Blauw-Zwart shirt. Feit is dat de Nederlander zich vanaf dag 1 goed integreerde in de spelersgroep. “Dat mijn maatje Vormer hier zit, is zeker een voordeel. Maar ik kende nog wel een aantal jongens. Denswil en Van Rhijn van tegen Ajax te spelen. Dat zijn aardige jongens, de klik was er onmiddellijk. Simons van tegen PSV en Claudemir van tegen Vitesse. Zelfs Pina, omdat we in de voorbereiding vaak tegen Spaanse clubs speelden.”

Immers had de keuze uit Club Brugge, Stuttgart, Celtic Glasgow, AZ Alkmaar en FC Utrecht. “Toen ik hoorde dat Club bij de ploegen zat die me wilden, was mijn keuze heel snel gemaakt. Mijn vader nam me al van kleins af mee naar ‘Midden Noord’, dé tribune van ADO Den Haag, FC Den Haag vroeger. Door de vriendschapsband die de fans met Club hebben, ben ik wel vaker naar Brugge gekomen. Een bijkomende reden is dat het Brugse bestuur mij voorheen al twee keer wilde halen en het contact altijd is gebleven”, klinkt het in HLN.

Op de rug van de nieuwe aanwinst van Blauw-Zwart prijkt een ooievaar, het logo van FC Den Haag. “Die tattoo had ik al gezet voor ik prof werd. Ik was 17. Wat mijn ouders daarvan vonden? Mijn vader stond naast me toen ik hem liet zetten. Hij heeft zelf ook een tattoo van ADO, net zoals mijn broertjes. Kun je je voorstellen wat ik voelde toen ik het allereerste officiële doelpunt in het gloednieuwe Kyocera Stadion maakte? Ik ging he-le-maal uit mijn dak, trok mijn shirt uit en liep naar Midden Noord toe. Daar stonden zóveel vrienden van mij. Die passie… Ik weet hoe dat is, want ik heb er zelf tussengestaan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.