Izquierdo komt met emotionele getuigenis: “Ik wil hem daarboven laten glimlachen”

Diaby - Izquierdo (Club Brugge - Anderlecht)

04 januari 2017 00:04 - José Izquierdo streek in de zomer van 2014 neer in Jan Breydel en groeide al snel uit tot één van de publiekslievelingen. Het had echter niets gescheeld of de 24-jarige Colombiaan was nooit profvoetballer geworden…

Joske voetbalde van zijn vijfde tot zijn zestiende bij de schoolploeg van Calasanz en sloot zich pas op zijn zestiende aan bij een professionele voetbalploeg: Deportivo Pereira. De aanpassing verliep aanvankelijk stroef en tot overmaat van ramp verloor Izquierdo zijn oudere broer.

Diego Julián viel op zijn 29ste in slaap achter het stuur van zijn auto en verongelukte. Izquierdo stond op het punt om zijn voetbalcarrière stop te zetten en wilde verder gaan studeren. Octavio Zambrano , zijn toenmalige trainer, praatte echter op hem in en verzekerde hem ervan dat hij over uitzonderlijke voetbalkwaliteiten beschikte.

Vanuit de hemel

En dus bleef Izquierdo voetballen, maar zijn broer verdween nooit meer uit zijn gedachten. “Ik denk altijd aan hem. Ik geloof heel erg in God en daarom ben ik er zeker van dat ik sta waar ik nu sta omdat Hij me toestaat om de droom van mijn broer te verwezenlijken.”

“Diego Julián wilde voetballer worden, maar hij slaagde niet en daarom steunde hij me zodat ik zo ver mogelijk zou geraken. Hij behandelde me alsof ik zijn zoon was. Ik denk dat hij me ziet vanuit de hemel, dus probeer ik het beste van mezelf te geven om hem daarboven te laten glimlachen”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.