Mannaert weet wat Belgische ploegen moeten doen om Nederlandse clubs in te halen

Vincent Mannaert ClubTV (Club Brugge)

17 januari 2017 00:06 - Als we de landenranking van de UEFA erop naslaan, kunnen we – zij het kort door de bocht – concluderen dat de Belgische competitie momenteel hogere toppen scheert dan de Nederlandse. Ons land neemt namelijk de negende positie in beslag, onze noorderburen de dertiende. Het financiële plaatje is in de meeste gevallen echter in het voordeel van de Nederlanders.

Vincent Mannaert schetst hoe de Belgische ploegen zich verder kunnen ontwikkelen. “Als we naar de core business kijken, kom je bij het sportieve en daar is de voorbije vijf jaar een inhaalbeweging gemaakt. Niet alleen de nationale ploeg doet het goed, ook de clubs halen internationaal steeds betere resultaten, juist onder de top vijf.”

“Qua tv-rechten zitten we relatief goed, zeker per capita”, oordeelt de CEO van Club Brugge. “Portugese ploegen maar ook Nederlandse, halen echter nog steeds veel meer inkomsten uit transfers dan wij. In Portugal heeft dat te maken met het Third Party Ownership en met de steun van de banken”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

“Wat Nederland betreft: de tijd dat de Nederlander duurder was dan de Belg, lijkt voorbij. Je hebt er wel het merk Ajax, mondiaal bekend. En voor dat merk betaal je. Ze staan wél verder, algemeen, qua sponsoring. En daar blijkt dat EURO 2000 voor hen een hefboom is geweest. Grotere stadions, betere commerciële deals. Wij kunnen een inhaalbeweging maken, maar dat zal niet kunnen zonder aanpassingen aan onze infrastructuur.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.