OFFICIEEL: Club Brugge strikt Ethan Horvath en dat heeft gevolgen voor Bruzzese

OFFICIEEL Club Brugge heeft Ethan Horvath beet en dat heeft gevolgen voor Bruzzese

03 januari 2017 16:56 - De wintermercato is zondag officieel op gang getrapt en Club Brugge schiet meteen in actie. Nadat het Colombiaanse Deportivo Cali eerder al meldde dat de transfers van rechtsachter Helibelton Palacios (overgang in januari) en centrale verdediger German Mera (overgang na het seizoen) rond zijn, komt nu ook Ethan Horvath naar Jan Breydel.

Zoals in november al aangekondigd op BlauwZwartFans is Horvath de eerste officiële wintertransfer van Club Brugge. De 21-jarige doelman plaatste vandaag zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar bij Blauw-Zwart.

Omdat Sébastien Bruzzese er zelfs op training niet in zou slagen om Ludovic Butelle het vuur aan de schenen te leggen, zocht de landskampioen naar versterking tussen de palen. De boomlange keeper (1m96) komt van de Noorse eersteklasser Molde en vertrekt donderdag mee op stage richting Spanje.

Butelle blijft nummer 1

Voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann omschrijft Horvath als “dé doelman van de toekomst voor de Verenigde Staten”. Na Nieuwjaar zal het veelbelovende sluitstuk de doublure worden van Butelle, die tot nader order eerste keeper blijft. Bruzzese zal daardoor tot het einde van het seizoen uitgeleend worden aan Sint-Truiden. De reservedoelman plaatst naar verluidt eerstdaags zijn handtekening op Stayen. Hij mag er de concurrentie aangaan met Lucas Pirard.

In twee seizoenen kwam Horvath 37 keer in actie bij Molde. Vooral in Europa liet hij zich in positieve zin opmerken, onder meer toen hij door zijn sterke prestatie tegen Ajax (1-1) werd verkozen tot Man van de Match en zo een plaatsje kreeg in het UEFA Europa League team of the week. Club betaalt ruim één miljoen euro voor de Amerikaan, die op termijn moet uitgroeien tot een volwaardige eerste doelman.

Ethan Horvath stelt zichzelf voor

Maak kennis met de reflexen van Ethan Horvath

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.