Preud’homme neemt het op voor Butelle

Ludovic Butelle megafoon (Club Brugge - Kortrijk)

08 januari 2017 07:00 - Club Brugge zag deze wintermercato Sébastien Bruzzese naar Sint-Truiden trekken en verwelkomde Ethan Horvath van Molde FK. “Om de concurrentie met Ludovic Butelle aan te scherpen”, klonk het her en der. Michel Preud’homme is het daar niet helemaal mee eens en geeft duiding bij de keeperskeuze van Blauw-Zwart.

Rune Lange, een kenner van het Noors voetbal, ziet bij Horvath gelijkenissen met Ryan en zélfs Neuer. “Horvath heeft een heel andere stijl, hij is een moderne keeper, in die zin dat hij groter is. Hij speelt ook goed met de voeten en straalt positivisme uit”, vertelt Preud’homme in HLN.

“Of we hem gehaald hebben omdat Butelle een moeilijk seizoensbegin had? Neen, dat heeft de media ervan gemaakt. Druk en concurrentie is er altijd. Horvath is in vergelijking met Butelle een jonge keeper en hij moet de toekomst van Club worden.”

“We hebben Horvath dus niet specifiek aangeworven omdat Ludovic geen concurrentie meer had met enkel Bruzzese achter zich. Want je mag niet uit het oog verliezen dat Ludo zelf uit die slechte periode is gekomen. Zónder extra concurrentie”, besluit MPH.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.