Ryan moet nu al tegen kritiek opboksen: “Heeft het compleet laten afweten”

Mathew Ryan (Club Brugge) (2)

31 januari 2017 15:27 - Mathew Ryan zorgde voor één van dé verrassingen van deze wintermercato. De 24-jarige Australiër werd gelinkt aan Club Brugge, Anderlecht en AA Gent, maar verkaste uiteindelijk naar KRC Genk. Door zijn sterke prestaties in Jan Breydel zijn de verwachtingen hooggespannen, al gelooft niet iedereen in de derde doelman van Valencia.

Aad de Mos heeft zo zijn twijfels. “Ryan een goede transfer? Dat weet ik niet zeker. Hij heeft een hele tijd niet gespeeld en hij heeft een krasje opgelopen. Het is hier ook een ander soort voetbal. Hij was een goede keeper bij Club, maar daar is hij ook nooit kampioen geworden. Je moet altijd afwachten of hij het ook bij jou doet.”

“Ryan heeft ervaring en kent de Belgische competitie, maar het is niet altijd een zekerheid als iemand terugkomt voor de tweede keer. Je hebt nooit een garantie. Als hij zo goed is, dan had hij bij Valencia wel gespeeld. Ik hoop voor die jongen dat ik ongelijk heb”, klinkt het in Stadion.

Ook HLN-columnist Hugo Camps is kritisch. “Het was veelbetekenend dat de huur van doelman Mathew Ryan door Racing Genk als wereldnieuws werd uitgedragen. De ex-doelman van Club Brugge heeft het in Valencia compleet laten afweten. Met moeite derde doelman. Ryan is pure nostalgie, en dat heeft in het voetbal weinig toegevoegde waarde.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.