Vandenbempt looft Club Brugge, maar tempert tegelijkertijd enthousiasme: “Terechte opmerking”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

23 januari 2017 14:01 - Club Brugge is aan een straffe reeks bezig: het is ongeslagen in zijn laatste 12 wedstrijden in de Jupiler Pro League en pakte zondagnamiddag uit met een knappe 0-3 overwinning bij Standard. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op het huidige Blauw-Zwart.

“Club Brugge heeft in Luik een indrukwekkend resultaat neergezet na een indrukwekkende prestatie”, opent de analist. “Niet zozeer in de kwaliteit van het voetbal, maar wel qua organisatie, tactische discipline en soepelheid, het metier, de volwassenheid en de onverstoorbaarheid waarmee Club Standard simpelweg neutraliseerde. Het is een ingespeeld, gerodeerd elftal waarin iedereen precies weet wat hij moet doen, dat verschillende posities en systemen kan spelen. Op dit moment is dat bepaald ontmoedigend allemaal voor de concurrentie.”

En dus schuift iedereen Michel Preud’homme & co naar voren als dé te kloppen ploeg. “Overal klinkt dat Club de grote titelfavoriet is. Wie anders, hè? Om de redenen die ik net heb opgesomd. En in vergelijking met vorig jaar is er niet meer die wurgende stress van tien jaar zonder titel. Er zijn ook geen beker- of Europese matchen meer voor Club. Dus ik zou zeggen: ja, Club Brugge is dé grote favoriet.”

Toch blijft Vandenbempt voorzichtig. “Een collega merkt vandaag terecht op dat we dat precies een jaar geleden ook over AA Gent hebben gezegd. Ik ook overigens, met veel overtuiging. Want Gent won in één week van Brugge voor de beker, van Anderlecht én… met 0-3 op het veld van Standard. Toen vroeg ik me eigenlijk ook af: wie gaat dit Gent wat doen? Maar kijk, ineens verloor Gent twee keer van Club Brugge in één week. Dus laten we zeggen: vandaag lijkt Club Brugge onklopbaar. Maar de waarheid van januari is niet altijd die van mei”, klinkt het bij Sporza.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.