Anderlecht stuurde speler van Club Brugge door, die intussen eerste profcontract beet heeft

"Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge"

14 februari 2017 16:00 - Club Brugge en Anderlecht mogen dan wel elkaars aartsrivalen zijn, toch gebeurt het af en toe dat een speler de overstap maakt van het Astridpark naar het Jan Breydelstadion of omgekeerd. Zo ook Cyril Ngonge – de zoon van Michel Ngonge – die op zijn veertiende zijn Paars-Witte shirt inruilde voor een Blauw-Zwart exemplaar.

Een beslissing waar Cyril allesbehalve spijt van heeft. Intussen heeft de 16-jarige centrumspits immers een profcontract tot 2019 mogen ondertekenen bij Club Brugge.

Vader Michel legt uit waarom zijn zoon destijds voor Club koos. “Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij RSCA, vertelde mij dat hij niet met 100% zekerheid kon zeggen of Cyril nog vaak zou spelen. Voor een jonge speler is het belangrijk dat hij vaak speelt. Ik ben Anderlecht dan ook dankbaar. Op technisch vlak heeft hij er een topopleiding gekregen, maar hard leren werken heeft hij pas bij Club Brugge geleerd.”

Er wordt in Brugge wel wat verwacht van de jonge spits. Zo traint Cyril nu al met de U21 van Brugge en komt hij ook uit voor de Belgische U17. Al is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. “Hij heeft heel wat potentieel, maar het ontbreekt hem nog een beetje aan een fysiek lichaam”, klinkt het in La Dernière Heure.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.