Club Brugge zet zich achter ingrijpende competitiehervorming

Simons - Refaelov (Club Brugge - Kortrijk)

03 februari 2017 10:25 - De kans zit erin dat vanaf het seizoen 2018/19 de Belgische competitie opnieuw ingrijpend verandert. In maart stemt de Pro League mogelijk al over een nieuwe formule, weet Het Nieuwsblad.

De hervorming, die al gesteund wordt door de G5 –  en dus ook Club – en de acht clubs uit 1B, zou ervoor zorgen dat het aantal competitiematchen teruggebracht wordt van 40 naar 36. Dat zou gebeuren door 1A en 1B om te vormen tot twee reeksen van twaalf ploegen elk. Dat is nu zestien en acht ploegen.

In dat geval zou Play-Off I uitgebreid worden tot acht teams. Play-Off II zou weer spankracht krijgen, want daarin zouden de laatste vier uit 1A en de eerste vier uit 1B strijden om de resterende vier tickets voor het volgende seizoen in de Jupiler Pro League. In Play-Off III strijden de laatste acht uit 1B ten slotte om niet naar de amateurreeksen te zakken.

Het voorstel lijkt voordelig te zijn voor zowat alle ploegen, maar het is wel nog de vraag of het de stemming zal overleven. Maar liefst 80 procent van de teams moet immers voor zijn om de hervorming door te drukken. Met de steun van bovengenoemde clubs heeft iets meer dan de helft van de clubs al zijn steun uitgesproken.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.