Degryse twijfelt niet aan Blauw-Zwart: “Hij kan de joker van Club Brugge worden”

Marc Degryse (analist) (2)

13 februari 2017 06:58 - Het had niet gehoeven, maar Club Brugge verloor zondagavond tegen Lokeren voor de zesde keer dit seizoen. De statistieken bewijzen dat het de landskampioen op Daknam ontbrak aan efficiëntie: 2 doelpogingen voor de thuisploeg tegenover 16 voor Michel Preud’homme & co.

Desondanks ziet Marc Degryse het nog altijd rooskleurig in voor ons als Club-fans. “Neen, ik maak mij nog altijd geen zorgen over Club Brugge”, klinkt het in HLN. “Want ook tegen Lokeren hoefde Club niet te verliezen. Maar toch één iets om bij stil te staan: Club verliest buitenshuis veel van zijn macht.”

“Zes keer verloren weg van Jan Breydel: dat is veel. Hoe dan ook zal Club in Play-Off I toch een paar keer moeten winnen hoor, op verplaatsing. Ik heb de indruk dat de spelers ervan uitgaan dat het, net als in Olympia, altijd wel zal goed komen”, oordeelt de analist. “Niet, dus. Club moet buitenshuis met nóg meer overtuiging voetballen, nóg scherper.”

Tot slot is Degryse van mening dat het niet lukt als de kersverse Gouden Schoen niet in vorm is. “Eenmaal Club op achterstand komt, trekt de tegenstander een dubbele gordel op, en is de ploeg veel te afhankelijk van de acties van Izquierdo. Want wie is er nog met een passeerbeweging? Refaelov zoekt hopeloos naar zijn beste vorm. Dat zié je in zijn spel, hij mist vertrouwen. Club zal toch de beste Rafa nodig hebben om kampioen te worden. Tenzij Rotariu de joker kan worden. Ik geloof nog steeds dat alles goedkomt voor Club.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, ,

Comments are closed.