Joos steekt een pluim op de hoed van geblesseerde verdediger: “Een enorm gemis voor Club”

Filip Joos (analist)

12 februari 2017 11:57 - Vier spelers van Club Brugge vertoeven momenteel nog in de ziekenboeg: Anthony Limbombe (pubalgie), Tomás Pina (spierscheur), Benoît Poulain (dij) en Ricardo van Rhijn (enkel). Vooral het ontbreken van laatstgenoemde is volgens Filip Joos een gemis voor Blauw-Zwart.

Van Rhijn viel op stage in Sotogrande geblesseerd uit, waardoor winteraanwinst Helibelton Palacios de voorbije weken zijn kans kreeg op de rechtsachter. Op AA Gent en thuis tegen Charleroi had de 23-jarige Colombiaan het echter moeilijk om zijn streng te trekken.

Zo kwamen de voorzetten van Palacios zelden aan en dus koos Michel Preud’homme in de tweede helft tegen de Carolo’s voor Ruud Vormer op de rechtsachter. Hans Vanaken ging dan weer wat lager spelen en Wesley Moraes werd als hangende spits uitgespeeld.

Meunier vs Van Rhijn

“Al die dingen bewijzen wel hoe goed de casting van Van Rhijn was”, oordeelt Filip Joos bij Sporza. “Want we moeten toch niet vergeten dat hij Thomas Meunier is komen vervangen, die fantastisch was bij Club. En toch viel dat eigenlijk nauwelijks op. Dat Van Rhijn er de laatste weken niet bij is, is een enorm gemis voor Club Brugge.”

De 25-jarige rechtsback die in de zomer van Ajax overkwam verscheen maandag opnieuw op het trainingsveld, maar de match tegen Lokeren komt voor hem sowieso nog te vroeg. Van Rhijn maakt dan ook geen deel uit van de selectie.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.