Rotariu laat zich uit over ‘eeuwige’ rivaliteit met Stanciu en Chipciu

Dorin Rotariu (Club Brugge)

05 februari 2017 19:10 - Op de laatste dag van de wintermercato haalde Club Brugge Dorin Rotariu naar Jan Breydel. De 21-jarige Roemeen mocht zondagnamiddag tien minuten voor tijd invallen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Charleroi en liet daarbij meteen een goeie indruk na.

“Als de coach je vraagt om in te vallen, dan moet je zorgen dat je er klaar voor bent”, vertelt Rotariu op de officiële website. “Ik hoop dat ik in de toekomst verder mijn kans krijg en zal daar mijn uiterste best voor doen. Het is alvast een groot verschil met mijn oude ploeg Dinamo. De spelstijl is hier harder. Ik had de uitwedstrijd op Standard gezien, toen Club met 0-3 won. Maar ik kende het Belgisch voetbal al.”

Het Brugse publiek kon de invalbeurt van Rotariu alvast smaken. De speler zelf is eveneens opgetogen over zijn eerste dagen bij Blauw-Zwart. “Ik ben alvast tevreden met mijn keuze. Ik hou van het land en de ontvangst door de supporters, spelers en technische staf was heel goed. Het is hier één grote familie. Ik wil het team helpen in het kampioenschap en later ook op Europees vlak.”

Tot slot liet Rotariu zich uit over zijn landgenoten bij Paars-Wit. “Of ik de andere Roemenen in de competitie ken? Ja, we hebben wel contact. Ik kende Stanciu en Chipciu van bij Steaua Boekarest. Daar was er al de rivaliteit met Dinamo. Hier in België is die er terug met mij bij Club en zij bij de rivaal Anderlecht.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.