Ryan klapt uit de biecht: “Plots kreeg ik allemaal berichten van Club-fans”

Ryan - Refaelov - Agu (Club Brugge - Anderlecht)

10 februari 2017 14:11 - Mathew Ryan was afgelopen wintermercato één van de gespreksonderwerpen in de Belgische competitie. Club Brugge en AA Gent informeerden al snel naar hem, maar op dat moment was een terugkeer naar België niet aan de orde. Daarna kwam Anderlecht… maar uiteindelijk werd het dus KRC Genk.

“Toen uitlekte naar de media dat Anderlecht interesse in mij had, kreeg ik plots allemaal berichten van Club-fans”, vertelt Ryan aan beIN Sports. Het kwam ons inderdaad ter ore dat Herman Van Holsbeeck snode plannen had met de gewezen publiekslieveling van Jan Breydel en dus riep BlauwZwartFans op om massaal de hashtag #RyanIsABrugesBoy te tweeten naar de 24-jarige Australiër, hetgeen naar verluidt indruk op hem maakte.

“Ik heb nog altijd een goede band met Brugge en ben dan ook heel blij dat de supporters mij op sociale media en dergelijke steunen in de beslissing om naar Genk te gaan. Ik hoopte echt dat de Club-fans zouden begrijpen dat ik naar Genk trok om mijn carrière opnieuw op de rails te krijgen. Ze zijn nu vooral gelukkig dat ik Anderlecht afgewezen heb.”

“Genk is natuurlijk nog altijd een grote club in België, maar hun relatie met Club Brugge is oké. Het valt niet te vergelijken met de relatie tussen Club en Anderlecht”, legt Ryan uit. Eindigen doet het jonge sluitstuk met wijze woorden. “Natuurlijk verdien ik meer bij Valencia, maar achteraf gezien was ik in Brugge veel gelukkiger omdat ik er altijd speelde.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.