(VIDEO) – Stijnen ging over de schreef tegen ref en krijgt daar nu zware sanctie voor

Stijn Stijnen (Club Brugge)

16 februari 2017 08:20 - Eind januari stonden ASV Geel en Sporting Hasselt tegenover elkaar in de Eerste Amateurklasse. De match leek op 1-1 te eindigen, tot scheidsrechter Van Emelen in minuut 92 naar de stip wees en die strafschop door de thuisploeg werd omgezet. Hasselt-coach Stijnen was in alle staten en moest door zijn staf tegengehouden worden om averij te voorkomen. “Mijn spelers werden bestolen”, klonk het achteraf. 

Volgens Het Belang van Limburg maakte de ref in kwestie een stevig rapport op na afloop. “Volgende zaken werden Stijnen ten laste gelegd: het betreden van het terrein zonder toestemming, het beledigen en intimideren van het scheidsrechterstrio, een trap tegen de deur van de kleedkamer van de scheidsrechters en een poging die deur te forceren”, klinkt het.

Het Sportcomité van de KBVB heeft uiteindelijk een schorsing van twee maanden uitgesproken voor Stijnen. De gewezen doelman van Club Brugge had echter nog een voorwaardelijke straf van zes maanden openstaan, die bij deze effectief werd. In totaal zal de trainer van Sporting Hasselt zich dus acht maanden niet in de neutrale zone mogen begeven. Hij kreeg ook een boete van €500. Zijn broer Steven werd geschorst tot 31 maart en moet daarnaast €200 ophoesten.

Stijnen & co gaan door het lint (vanaf 4’40”)

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.