Beloften behalen knap gelijkspel tegen Genoa, Brodic ópnieuw aan het kanon

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

14 maart 2017 18:40 - Van maandag 13 maart tot en met woensdag 29 maart vertoeven de beloften van Club Brugge samen met de technische staf op de Viareggio Cup, een prestigieus voetbaltoernooi waar Italiaanse en buitenlandse topploegen aan deelnemen. Blauw-Zwart werd in de 69ste editie van het toernooi geloot in een poule met Genoa, Parma en Cagliari. 

Dinsdagnamiddag werd er om 16u30 in La Spezia de eerste match afgetrapt tegen Genoa. Sven Vermant stuurde daarvoor de volgende 11 namen tussen de lijnen: Teunckens, Touba, Lemoine, Tanghe, Nuyts, Schrijvers, Brodic (86′ Lynen), Peeters, Osei-Berkoe (76′ Fadiga), Ito (76′ Van Landschoot) en Van Vaerenbergh.

Al na 7 minuten voetballen mocht Club juichen toen Fran Brodic vanop de stip voor het openingsdoelpunt tekende. De roep om het Kroatische doelpuntenmachine bij de eerste ploeg zal zo nog harder klinken bij de fans. Nog voor het rustsignaal kon Asencio milderen tot 1-1 en kreeg centrale verdediger Lemoine een strenge rode kaart.

De Brugse beloften moesten dus nog 45 minuten standhouden met een mannetje minder. Teunckens maakte de pogingen van Asencio onschadelijk, maar een paar minuten voor affluiten tikte Bruzzo de 2-1 binnen. Blauw-Zwart leek vrede te moeten nemen met een nederlaag, maar meteen na de aftrap werd het alsnog 2-2 via Fadiga (zoon van Khalilou). Onderstaand beelden van de doelpunten.

Programma 

  • 14 maart, 16h30: Genoa – Club Brugge: 2-2
  • 16 maart, 15h: Club Brugge – Parma
  • 19 maart, 11h: Club Brugge – Cagliari

De volledig selectie

Jens Teunckens, Brent Gabriel – Jur Schryvers, Ahmed Touba, Laurent Lemoine, Sven Cornette, Soufiane Karkache, Nathan Nuyts, Anton Tanghe – Senne Lynen, Jellert Van Landschoot, Brandon Baiye, Daouda Peeters, Indyana Van Camp – Fran Brodic, Dennis Van Vaerenbergh, Joel Ito, Terry Osei-Berkoe, Noah Fadiga en Rik De Kuyffer

Doelpunt Brodic

Doelpunt Noah

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.