Club Brugge drukt interessant voorstel door: “In het belang van het Belgische voetbal”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

23 maart 2017 09:09 - Het Belgische voetbal is voor verbetering vatbaar. Club Brugge heeft zich altijd al ingezet om de werking binnen de Jupiler Pro League te verbeteren, en dat is nu niet anders. Zo lanceerde Blauw-Zwart een voorstel om de club die het meeste minuten schenkt aan in België opgeleide spelers te belonen.

“De achterliggende gedachte is dat we er moeten voor zorgen dat we het succesverhaal van de huidige generatie bestendigen”, verduidelijkt manager Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. “We beleven een historisch hoogtepunt met onze vijfde plaats op de FIFA-ranking gecombineerd met een zesde plaats op de Europese coëfficiëntenranglijst. Het is in het belang van het Belgische voetbal dat jonge Belgen speelminuten blijven krijgen.”

“Het leek ons het moment om dit nu door te voeren. Dat er ook unaniem gevolg werd aan gegeven, wil zeggen dat iedereen verder kijkt dan zijn eigen ploeg”, benadrukt Mannaert. Onze manager is ook blij dat Club vierde staat in het lijstje. “Het is leuk om te zien dat we de eerste topclub zijn. Club Brugge heeft altijd al een traditie gehad om veel Belgen op te stellen en dat is iets wat we verder willen doortrekken. Deels door doorstroming van de eigen jeugd, deels door het aantrekken van Belgen van andere ploegen.”

En voor het geld doet Club Brugge het echt niet. “Het gaat ons veel meer om het principe dan om het geld. Maar die sommen mogen wat ons betreft zeker nog opgedreven worden. Waarom er geen volwaardige pijler van maken bij de verdeling van de tv-gelden?”, besluit Mannaert.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.