Club Brugge stoot door op Viareggio Cup na penaltythriller tegen Juventus

Sven Vermant (Club Brugge beloften)

22 maart 2017 16:16 - De beloften van Club Brugge zijn er na een echte thriller in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Viareggio Cup. De manschappen van Sven Vermant zorgden voor groepswinst in een poule met Cagliari, Genoa en Parma en schakelden in de achtste finales Juventus uit. 

Van de ploeg die Cagliari met 3-1 versloeg, bleef er nog maar weinig over. De ene vertrok omwille van interlandverplichtingen, de ander om aan te sluiten bij de A-kern in Marbella. Vermant moest dan ook serieus timmeren aan zijn elftal en liet de volgende 11 namen opdraven: Gabriël – Nuyts, Karkache, Tanghe, Verwerft – Lynen, Peeters, Van Camp – Fadiga (77′ Openda), Cornette en De Kuyffer.

Al na 3 minuten voetballen tekende Noah Fadiga – de zoon van Khalilou – voor het openingsdoelpunt. Die 1-0 voorsprong hield stand tot aan de rust. In de tweede helft begon Juventus beter te voetballen. Dat resulteerde 6 minuten na de pauze in de gelijkmaker van Pereira. Blauw-Zwart had wel pech, aangezien het schot afweek op het been van Tanghe en Gabriël bijgevolg kansloos was.

Een kwartier voor tijd werkte Vasko de 1-2 tegen de netten en moest Club op zoek naar de gelijkmaker. Die leek er niet meer van te komen, tot Rik De Kuyffer één minuut voor affluiten alsnog de 2-2 maakte. Geen verlengingen, maar meteen strafschoppen. Na de gebruikelijke vijf penalty’s was de stand nog altijd in evenwicht. Uiteindelijk werd het nagelbijtend spannend en 9-8 in het voordeel van Club Brugge. Een topprestatie! In de kwartfinale wacht Napoli.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.