Club laat opvallende naam overvliegen naar Viareggio Cup

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

22 maart 2017 03:00 - De beloften van Club Brugge hebben zich op de Viareggio Cup in Italië geplaatst voor de kwartfinales na een strafschopthriller tegen Juventus. Na 90 minuten voetbal was het 2-2, maar Blauw-Zwart klopte de titelverdediger met 9-8 in de penaltyserie. In de kwartfinale wacht Napoli. 

Trainer Sven Vermant kon tegen Juventus niet rekenen op maar liefst 9 spelers. Dat heeft alles te maken met interlandverplichtingen en het feit dat Michel Preud’homme een resem spelers naar de Play-Off stage in Marbella liet overvliegen. De volgende namen kunnen niet meer in actie komen op het prestigieuze Italiaanse toernooi: Teunckens, Lemoine, Brodic, Van Landschoot, Schryvers, Touba, Van Vaerenbergh, Ito en Osei-Berkoe.

De selectie op de Viareggio Cup werd intussen aangevuld met 6 nieuwe spelers: Lucas Alfieri, Murad Gönen, Lois Openda, Victor Vankerkhoven, Ward Verwerft en Joachim Carcela. Vooral laatstgenoemde is een opvallende naam, aangezien er niet eerder over zijn overgang gecommuniceerd werd. Afgelopen zomer greep Club in extremis nog naast zijn neef, Mehdi Carcela. De 27-jarige vleugelspits koos op aanraden van zijn vader uiteindelijk voor Granada.

Joachim ruilde vorig seizoen nog de jeugd van Anderlecht voor die van Standard. Hij wordt omschreven als een beweeglijke en technisch sterke nummer tien. Met zijn voetballende kwaliteiten zit het dus wel snor. Aan het mentale aspect zou er wel nog werk zijn. Hoe dan ook is Club er klaarblijkelijk dus tóch in geslaagd om een Carcela binnen te halen.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.