Club ziet toeschouwersgemiddelde aanzienlijk stijgen, Anderlecht niet in top 3

Spelersverwelkoming bus titelmatch Club Brugge

15 maart 2017 06:55 - In de reguliere competitie vonden gemiddeld 11.139 supporters de weg naar een wedstrijd in de Jupiler Pro League. Dat zijn er 651 minder dan vorig seizoen, maar aan Club Brugge en zijn trouwe aanhang zal het zeker niet gelegen hebben. 

Club zag zijn toeschouwersgemiddelde opnieuw stijgen, van 25.660 naar 26.669 (+1009). Daarmee blijft Blauw-Zwart veruit de populairste club. Gezien de tegenvallende resultaten is de tweede plaats enigszins verrassend voor Standard, met gemiddeld 21.699 fans. De Rouches kenden wel een terugval ten opzichte van vorig seizoen (-2940).

AA Gent (-402), Anderlecht (-1407) en KRC Genk (-791) vervolledigen de top 5. De sterkste stijgers van de zeven clubs die meer volk lokken dan vorig seizoen zijn KV Mechelen, KV Oostende en Zulte Waregem. Sint-Truiden is dan weer de grootste daler.

Sport/Voetbalmagazine weet ook waarom het toeschouwersgemiddelde tegenover een jaar geleden met 651 fans gedaald is. “Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van OHL, dat vorig jaar nog twaalfde stond in de algemene rangschikking van toeschouwersgemiddelden. Met 7132 bezoekers passeerde aan Den Dreef meer volk dan aan de Kehrweg, het stadion van nieuwkomer en OHL-vervanger KAS Eupen, dat gemiddeld 3443 kijkers ontving. Ongetwijfeld stijgt met de komst van Antwerp volgend jaar het toeschouwersgemiddelde behoorlijk, al eindigt degradant Westerlo qua kijkcijfers op een eervolle dertiende plaats.”

Toeschouwersaantallen reguliere competitie 2016-2017

Toeschouwersaantallen Jupiler Pro League

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.