Cools reageert op kritiek van Club-supporters: “Ik lees soms op supportersforums, maar…”

Dion Cools (Club Brugge - Kortrijk)

08 maart 2017 08:27 - Dion Cools was aanvankelijk een aanvallende middenvelder, maar werd even later op de rechtsback geposteerd. Frappant genoeg speelde hij bij Club Brugge misschien wel zijn beste wedstrijden op de linksachterpositie.

“Ik weet niet of dat mijn beste positie is, als ik maar mag meedoen”, lacht Cools in Sport/Voetbalmagazine. “Zoveel verschil is er niet. Ik heb vandaag op training alleen maar voorzetten met links getrapt, al heb ik wel meer de neiging om naar binnen te kappen. Maar dat kan in bepaalde situaties een voordeel zijn.”

Michel Preud’homme oordeelt dat de 20-jarige ex-speler van OHL op links meer bevrijd speelt, omdat hij dan niks te verliezen heeft. “Misschien leg ik mezelf op rechts te veel druk op, ja, en speelde ik er niet altijd mijn beste wedstrijden. Op momenten waarop de ploeg goed draait, vallen mindere wedstrijden niet altijd op. Hopelijk is het toeval dat we, toen ik op rechts stond, een pak wedstrijden hebben verloren. En met mij als linksback bijna geen enkele.”

Na een mindere reeks van Blauw-Zwart werd Cools al eens op de korrel genomen door (een deel van) de supporters. “Ik lees zulke reacties op supportersforums soms ook, maar ik kan het plaatsen en laat me er niet door afleiden. Als ik slecht heb gespeeld, dan kan ik het accepteren. Ik kan me slecht voelen, maar dan vooral omdat ík niet goed was. Dat kan ik zelf wel inschatten. Op training, bijvoorbeeld, verlies ik soms de focus. Niet altijd even geconcentreerd, foute passes. Ik ben best wel kritisch op mezelf.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.