Doelpuntenmachine Brodic dirigeert Brugse beloften naar groepswinst

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

19 maart 2017 11:00 - Van maandag 13 maart tot en met woensdag 29 maart vertoeven de beloften van Club Brugge samen met de technische staf op de Viareggio Cup, een prestigieus voetbaltoernooi waar Italiaanse en buitenlandse topploegen aan deelnemen. Blauw-Zwart werd in de 69ste editie van het toernooi geloot in een poule met Genoa, Parma en Cagliari. 

In hun vorige twee wedstrijden haalden de Brugse jonkies 4/6 door een gelijkspel tegen Genoa (2-2) en een overwinning tegen Parma (0-3). Zondagvoormiddag namen Sven Vermant & co het op tegen Cagliari met de volgende 11 namen: Teunckens – Nuyts, Lemoine, Tanghe, Cornette – Peeters, Lynen, Baiye – Van Camp, Brodic en Fadiga.

In de eerste helft vonden beide ploegen één keer de weg naar doel en zocht Club logischerwijs met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op. Noah Fadiga – de zoon van Khalilou Fadiga – nam het openingsdoelpunt op aangeven van Fran Brodic voor zijn rekening. Cadili scoorde voor Cagliari.

Opgeroepen door Kroatië

In de tweede helft was het nog maar eens de grote Brodic show. De 20-jarige aanvaller die zaterdag nog werd opgeroepen voor de beloften van Kroatië trof net na de pauze en 10 minuten voor affluiten raak: 3-1 was ineens ook de eindstand.

Ondanks een rode kaart voor Espulso Baiye kwam Blauw-Zwart dus niet meer in de problemen en pakt het een knappe 7/9 tegen Genoa, Parma en Cagliari. In de achtste finales en eventueel in een latere fase van de Viareggio Cup zal Sven Vermant het wel zonder onder meer Brodic, Teunckens, Lemoine, Van Vaerenbergh en Van Landschoot moeten stellen.

Uitslagen

  • Genoa – Club Brugge: 2-2
  • Parma – Club Brugge: 0-3
  • Club Brugge – Cagliari: 3-1

Eindstand

Club Brugge: 7 punten
Cagliari: 6 punten
Genoa: 4 punten
Parma: 0 punten

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.