MPH heeft de rekening gemaakt: zoveel punten heeft Club in de PO’s nodig voor nieuw kampioenschap

Michel Preud'homme kampioenenbeker (Club Brugge - Anderlecht)

31 maart 2017 08:19 - Club Brugge mag dan wel zijn leidersplaats hebben afgestaan op de laatste speeldag van de reguliere competitie, toch is er nog altijd geen man overboord. Integendeel zelfs, Michel Preud’homme en zijn troepen zijn vastberaden om het kunstje van vorig seizoen nog eens over te doen.

Preud’homme is een man van bijgeloof en dus houdt hij er dezelfde methode als tijdens de vorige Play-Offs op na. Ook deze keer heeft Club een duidelijk puntendoel vooropgesteld. Met 21 op 30 zijn ze er volgens Het Nieuwsblad in Jan Breydel van overtuigd dat een tweede opeenvolgende titel een feit is. Vorig jaar was de Luikenaar met één puntje minder tevreden en kwam de rekensom logischerwijs uit op 20 op 30. Tenzij één van de concurrenten straks natuurlijk een uitstekend parcours aflegt, dan zal Blauw-Zwart zijn puntenvisie alsnog moeten herzien.

Het voordeel van zo’n puntendoel? Het zorgt voor een uitdagende prikkel en de spelers blijven ook na een nederlaag gemotiveerd en gespaard van onnodige druk. Dat bleek vorig jaar, toen Club rustig bleef na de 0 op 6 tegen Anderlecht (1-0) en KRC Genk (4-2). Vier driepunters later haalden Preud’homme en mental coach Rudy Heylen, die het idee geopperd had, hun gelijk en mocht Olympia na 11 jaar eindelijk nog eens de champagne ontkurken… Straks opnieuw?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.