MPH weet waar het misloopt: “Anders breekt de elastiek”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

12 maart 2017 18:30 - Club Brugge had gehoopt op een overwinning tegen Sint-Truiden, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel. Michel Preud’homme legt de vinger op de wonde.

“Het is natuurlijk niet positief dat we niet meer aan de leiding staan”, opent de Brugse coach. “Ik wist dat STVV altijd alles gaf en dus heb ik deze week gehamerd op sterk beginnen, power enzovoort. In het begin hebben we dat geprobeerd, maar toch lukte het niet”, klinkt het op de officiële website.

Nochtans had Preud’homme zijn spelers genoeg redenen gegeven om het beste van zichzelf te geven. “Bij een driepunter hadden we drie jaar op rij de reguliere competitie afgesloten als leider. Dat was dan ook vooraf mijn boodschap aan de spelers, dat ze geschiedenis konden schrijven. We hebben dan wel 56 thuismatchen op rij gescoord, maar dit gelijkspel had nooit mogen gebeuren.”

Preud’homme beseft dat er komende weken nog werk is, maar blijft strijdvaardig. “We reiken dikwijls oplossingen aan, maar op een bepaald moment moet je vaststellen dat je op de limiet bent om echt meer te ambiëren. De elastiek kun je rekken tot een bepaald punt, maar niet verder want anders breekt hij. We vinden altijd oplossingen, dus we gaan die nu opnieuw proberen te vinden. We zullen de komende drie weken dan ook op alle aspecten keihard werken om klaar te zijn voor de Play-Offs.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.