Openhartige Engels: “Het ergste dat ik ooit op sociale media over mezelf las”

Bjorn Engels juicht

22 maart 2017 08:20 - Bjorn Engels is nog maar 22 jaar, maar desondanks kende onze centrale verdediger in zijn nog prille voetbalcarrière al heel wat pech. Het Blauw-Zwarte jeugdproduct wist zijn tegenslagen echter keer op keer te overwinnen…

“Veel mensen zien niet hoeveel een revalidatie vraagt van je lichaam en geest”, vertelt Engels in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. “Zo doe ik oefeningen voor blessurepreventie en tot drie keer per week krachtoefeningen. Ook voedingsadvies volg ik nauwgezet op. De titel zie ik dan ook als mijn grootste prestatie. Het was een opsteker na mijn lijdensweg en die vervelende knieblessure.”

Toch moet er Engels iets van het hart. “Het ergste dat ik ooit op sociale media over mezelf las? Mijn blessuregevoeligheid die altijd wordt bovengehaald. Die schouder kwam door een onfortuinlijke duw, bij die knie bleef mijn voet door een tackle ongelukkig in de grond steken. En mijn twee heupen, dat is een aangeboren kwestie. Maar als Engels er niet bij is, dan komt altijd die stempel terug van ‘geblesseerd’. Dat komt hard aan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.