Stuivenberg ziet in aanloop naar Play-Offs groot voordeel voor Club ten opzichte van Anderlecht

Vanaken - Refaelov - Simons - Izquierdo

20 maart 2017 10:57 - Quasi elke voetbalanalist is het erover eens dat Club Brugge en Anderlecht straks zullen strijden om het kampioenschap. Genk-trainer Albert Stuivenberg, die Blauw-Zwart onlangs nog in eigen huis met 2-1 klopte, is van mening dat Michel Preud’homme een streepje voor heeft.

Marc Degryse heeft na het 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden zo zijn twijfels bij de landskampioen. “Je kan alles voorbereiden als trainer qua instelling en tactiek, maar de vorm van een speler en zijn vertrouwen heb je niet in de hand. Dat bedoelt Preud’homme met de ontbrekende mentaliteit. De vraag is nu of je dat in de komende twee weken op weg naar de Play-Offs nog kan oplossen.”

Stuivenberg greep zelf met Racing Genk naast Play-Off 1, maar heeft er een goed oog in voor Blauw-Zwart. “Het voordeel is dat Club Brugge weinig internationals heeft. Dus volgens mij gaan ze hun komende weken nog heel goed kunnen besteden”, klinkt het in Extra Time.

De cijfers bewijzen alvast het gelijk van de trainer van de Limburgers. In totaal missen de zes Play-Off 1 ploegen 38 spelers met interlandverplichtingen. In volgorde van hoeveelheid: Anderlecht (13), AA Gent (9), KV Oostende (6), Zulte Waregem (4), Sporting Charleroi (3) en ook Club Brugge dus 3 met Lior Refaelov (Israël), Dorin Rotariu (Roemenië) en Dion Cools (Belgische beloften).

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.