Van Holsbeeck onder de indruk van belangrijke pion bij Club Brugge: “Aanbevolen bij het bestuur”

Olivier Deschacht (Anderlecht)

28 maart 2017 12:50 - Herman Van Holsbeeck is als sportief manager van RSC Anderlecht geen onbesproken figuur. Zelfs de Paars-Witte aanhang neemt hem geregeld op de korrel voor zijn soms minder geslaagde transfers. Anderzijds draait hij wel al lang mee in het wereldje en is hij dan ook van mening dat zijn opvolger het niet gemakkelijk zal hebben.

“Als men mij op dit ogenblik vraagt wie er op een dag mijn plaats zou kunnen innemen, dan zie ik geen 45 kandidaten”, vertelt Van Holsbeeck aan Sport/Voetbalmagazine. “Wie zijn degenen die het potentieel hebben en hun kwaliteit al bewezen hebben? Michel Louwagie (AA Gent), maar die is van mijn leeftijd.”

Ook de CEO van Club heeft volgens Van Holsbeeck heel wat talenten. “Vincent Mannaert zit nu natuurlijk bij Brugge, maar ik heb hem al vijftien jaar geleden aanbevolen bij het bestuur. Voorts is er nog Mehdi Bayat (Sporting Charleroi), die het voordeel van zijn leeftijd heeft, die de kwaliteiten heeft en die bezig is zijn weg te maken.”

“Of ik Mehdi zou aanprijzen bij ons bestuur? Dat is moeilijk, want hij is totaal in beslag genomen door Sporting Charleroi. Als u me vraagt wat ik van hem denk, dan antwoord ik u dat hij veel kwaliteiten heeft. Maar als men me vraagt om na te denken over mijn opvolger, dan zeg ik: dat is nu niet aan de orde. Ik wil hem niet in een lastig parket brengen bij Charleroi.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.