Verheyen weet waar het voor Club mis ging tegen Genk: “Frustrerend als coach”

Gert Verheyen (analist)

05 maart 2017 11:56 - Club Brugge is er zaterdagavond niet in geslaagd om punten mee te graaien uit de Luminus Arena. Blauw-Zwart verloor met 2-1 na een matige wedstrijd. Gert Verheyen legt zijn vinger op de wonde.

“Genk begon furieus, waardoor Club er in de eerste 15 minuten bijna niet uitkwam”, opent de analist bij PlaySports. “Al kwam Genk wel met een gelukje op voorsprong, via de voet van Delferière. Door zijn deviatie werd Engels helemaal op het verkeerde been gezet en had Samatta vrije baan. Het was niet onverdiend, maar wel sneu voor Club om zo op achterstand te komen.”

“Daarna miste Genk nog enkele grote kansen, maar kwam de 2-0 er toch via opnieuw Samatta. Club was voornamelijk gevaarlijk op hoekschoppen, maar kon uiteindelijk milderen via de flits van Izquierdo. In de tweede helft kreeg Club het initiatief van Genk en ging de thuisploeg meer in blok verdedigen. Daardoor bleven uitgespeelde kansen uit.”

Het zou niet mogen

Na afloop tilde Michel Preud’homme naar eigen zeggen héél erg zwaar aan de nederlaag en was hij hard voor zijn spelers. “Hij is boos en heeft gelijk. Als je puur op kwaliteit geklopt wordt en keihard gestreden hebt, dan kan je daarmee leven als coach. Maar als je niet scherp genoeg bent en er niet alles aan gedaan hebt, dan is dat frustrerend als coach.”

Verheyen heeft tot slot ook een verklaring voor de mindere prestatie van de ploeg die vorige week nog met 5-0 won van Zulte Waregem. “Je zag het al in de opwarming. Die van Genk gingen veel gretiger tekeer. Het zou niet mogen, maar dit is eigen aan mensen. In thuiswedstrijden heeft Club dat probleem niet, want dan spelen ze voor 25.000 man. Daar moeten ze niet voor gemotiveerd worden. Maar nu waren het moeilijke omstandigheden en moest er geknokt worden. Ook dan moet je overeind blijven.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.