Vormer schetst voor- en nadelen van Play-Offs: “Als speler geniet je daar volop van”

Vormer - Clement

15 maart 2017 14:00 - Het Belgische voetbal gooit de laatste jaren hoge ogen en dat zorgde dit seizoen voor maar liefst 3 Belgische clubs in de achtste finales van de Europa League. In Nederland overwegen ze dan ook om een gelijkaardig Play-Offsysteem in te voeren.

Daarvoor legde het Algemeen Dagblad zijn oor te luister bij ervaringsdeskundige Ruud Vormer. “Die tien topduels die er nu aan zitten te komen, zijn natuurlijk fantastisch. Als speler geniet je volop van die wedstrijden, net als het publiek dat massaal naar de stadions komt. Maar om nu te zeggen dat het voor de eredivisie zaligmakend is als daar ook Play-Offs worden ingevoerd?”

Vormer hekelt vooral het feit dat pakweg AA Gent – dat met de hakken over de sloot in Play-Off 1 geraakte – met wat meeval nog kampioen kan worden. “Los van het feit dat ik vind dat de club met de meeste punten in een competitie de terechte kampioen is en niet de nummer zes die dat ook zou kunnen worden, hoor je bij Belgische clubs toch ook wel sceptische geluiden over die eerste dertig ‘gewone’ duels. Dat ze er te weinig toe doen bijvoorbeeld. Die gedachtegang kom je nog weleens tegen. Dat het seizoen wel een heel lange aanloop heeft voordat het écht spannend wordt, dat je als speler wel erg lang moet wachten voordat je tot het uiterste moet gaan.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.