Waarom Lex Immers wel eens de joker van Club Brugge kan worden in de Play-Offs

Lex Immers (Club Brugge - Zulte Waregem)

21 maart 2017 10:27 - Michel Preud’homme houdt van tactische polyvalentie en leerde zijn manschappen probleemloos switchen tussen een 3-5-2, 4-5-1 en 4-3-3. Door het uitvallen van José Izquierdo en Anthony Limbombe zijn de aanvallende mogelijkheden echter beperkt. De mindere vorm van Lior Refaelov en de aanpassing van Dorin Rotariu maken het ‘probleem’ er niet minder op. Het driespitsensysteem lijkt dan ook even in de koelkast te mogen…

Een systeem met één diepe spits en één iemand in steun lijkt meer voor de hand liggend. Dat vindt ook Het Laatste Nieuws. “Enter Lex Immers. Binnengehaald als een wintertransfer waar best wel iets van werd verwacht. Alleen zorgden eerst een conditie-achterstand en vervolgens een vervelende blessure ervoor dat zijn rendement voorlopig beperkt blijft tot enkele invalbeurten.” Zo kwam de 30-jarige middenvelder nog maar 128 minuten in actie voor Blauw-Zwart.

“Als Immers de volgende weken ietwat vorm kan tonen, zou hij zich in de Play-Offs wel eens kunnen ontpoppen tot de Brugse joker. Keuze genoeg overigens voor MPH voor de stek achter diepe spits Vossen. Immers dus, Braziliaanse bonk Wesley ook, Vanaken uiteraard. Maar evengoed tovert de Trainer van het Jaar, samen met sidekick Philippe Clement en assistent Stephan Van der Heyden, nog iets anders uit zijn hoge hoed. Vanaken en Vormer op de flanken in een vijfmansmiddenveld bijvoorbeeld.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.