Bondsparket is niet mals voor Preud’homme, Brugse coach reageert

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

18 april 2017 14:37 - De Reviewcommissie oordeelde dat Michel Preud’homme tegen Sporting Charleroi over de schreef ging. De Brugse coach had na de onterecht gefloten strafschop voor de Carolo’s zijn notitieboekje tegen de grond gegooid en zou te fel tekeer gegaan zijn tegen de vierde ref. 

Volgens Het Nieuwsblad vraagt het Bondsparket 3 speeldagen schorsing voor de Luikenaar. In dat geval moet hij op de tribune plaatsnemen in de levensbelangrijke uitmatch tegen Anderlecht, thuis tegen KV Oostende en Zulte Waregem. Het laatste woord is nu aan de Geschillencommissie. Zij hoeven het Bondsparket niet te volgen en hebben dus de eindbeslissing in handen.

Preud’homme verdedigt vandaag zichzelf bij de Geschillencommissie. “Ik gebruik daarvoor geen beelden zoals andere trainers (hetgeen Hein Vanhaezebrouck wel deed, nvdr). Ik zal er wel iets van zeggen, maar ik ben collegiaal. Het enige wat ik vraag, is dat ik mijn job mag uitoefenen”, pareert MPH.

“Ik heb er spijt van dat ik mijn notitieboekje weggooide, maar de bewoordingen van de Reviewcommissie zijn wel heel erg overdreven. Ik ben doelman geweest en wist wel degelijk dat het boekje voor mij op de grond zou terechtkomen. Het was geen ‘ondoordachte worp’. Luc Wouters heeft de situatie gelezen en beoordeeld. Waarom moet een Reviewcommissie, die de zaak niet begrijpt, dan nog tussenkomen? Ik ben vaak geschorst tegen Anderlecht, ik wil er graag eens op de bank zitten”, tekende Belga de verdediging van MPH op. Hij hoopt alsnog vrijgesproken te worden.

UPDATE 18u: Geschillencommissie heeft opvallend besluit genomen in schorsingsdossier MPH

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.