Engels antwoordt op kritiek: “Dan was ik nu misschien al weg bij Club”

Bjorn Engels (Club Brugge - Leicester City)

14 april 2017 17:55 - Door de schorsing van Benoît Poulain heeft het er alle schijn van dat Björn Engels maandag tegen Zulte Waregem weer aan de aftrap zal staan. De 22-jarige verdediger moest in de eerste twee wedstrijden van Play-Off I op de bank beginnen. Hij is dan ook al een tijdje op zoek naar zijn beste vorm. Dat geeft Engels ook grif toe, maar toch stoort hij zich aan de kritiek.

Zo ergert Engels zich mateloos aan de alsmaar meer opduikende suggestie dat hij te veel bezig zou zijn met een transfer. “Daar krijg ik het van, hé. Echt… Mensen zeggen dat je slecht speelt omdat je niet langer met je hoofd bij Club bent. Nochtans zou iedereen moeten weten hoe ik tegenover Club sta”, haalt hij uit in Het Laatste Nieuws.

“Kijk, de bekerfinale tegen Anderlecht heb ik twee jaar geleden gemist door mijn knieblessure. Vorig jaar zag het ernaar uit dat ik ook de titelmatch tegen Anderlecht ging missen door een spierscheur. Tussen de zevende match in Gent en de titelmatch heb ik geen enkele keer getraind. De pijn in mijn lies was enorm, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om die wedstrijd te missen.”

Uiteindelijk speelde Engels tegen Anderlecht met een inspuiting. “Ik wist dat ik anderhalve maand niet zou spelen én het EK zou missen. Als ze dan zeggen dat je een egoïst bent die alleen maar met zijn transfer bezig is… Had ik die titelmatch niet gespeeld, was ik mee naar het EK in Frankrijk en nu misschien al weg bij Club. Dat ik blessuregevoelig zou zijn, is nog zoiets. Ik word daar gek van.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.