Geflopte Club-speler is plots bijna 10 miljoen euro waard

Nicolas Castillo viert

15 april 2017 13:30 - Club Brugge nam tijdens de voorbije wintermercato definitief afscheid van slechts twee spelers: Felipe Gedoz (Atlético Paranaense) en Nicolas Castillo (Pumas UNAM). Laatstgenoemde prijkt momenteel bovenaan de topschutterslijst in Mexico. 

Met 8 doelpunten in 9 matchen is Castillo van onschatbare waarde voor Pumas UNAM, dat op de negende plaats vertoeft in de hoogste afdeling in de Mexicaanse competitie. De gewezen aanvaller van Blauw-Zwart gooide ook in het seizoen voordien al hoge ogen bij het Chileense Universidad Católica. Daar scoorde hij 24 keer in 23 wedstrijden.

In Europa kon hij daarentegen nooit echt aarden. Zowel bij Club, Mainz 05 als Frosinone Calcio zagen ze te weinig potentieel in Castillo. Na enkele goeie maanden bij Pumas UNAM weet La Tercera dat er momenteel een prijskaartje van zo’n 9,5 miljoen euro op het hoofd van de 24-jarige Chileen plakt.

Monterrey en Tigres, twee Mexicaanse topclubs, volgen onze ex-spits op de voet en willen hem graag binnenhalen. Al zal de hoge vraagprijs hen ongetwijfeld afschrikken. Begin 2014 betaalde Club 3 miljoen euro voor Castillo. Bijna drie jaar later verliet hij Jan Breydel voor 3,7 miljoen euro.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.