Goal tegen Spanje zorgt voor interesse in Refaelov: Israëliër staat voor moeilijke keuze

Lior Refaelov (Club Brugge - KV Mechelen)

01 april 2017 08:20 - Lior Refaelov kan je allesbehalve verwijten dat het hem ontbreekt aan clubliefde. De intussen 30-jarige flankaanvaller streek in 2011 in Jan Breydel neer en heeft het nog altijd erg naar zijn zin bij Club Brugge. Zijn tweede grote liefde, ex-ploeg Maccabi Haifa, wil de Israëliër echter terug naar zijn thuisland halen.

Maandenlang bleef Refaelov ver onder zijn niveau, maar een knap doelpunt en negentig pijnvrije minuten tegen Spanje hebben zijn vertrouwen hersteld. En blijkbaar ook zijn aantrekkingskracht, aangezien Maccabi Haifa Rafa wil losweken bij Blauw-Zwart.

“Ik word in april 31 en lig na dit seizoen nog twee jaar onder contract”, vertelt onze flankaanvaller. “Toen ik vorig seizoen mijn contract verlengde, was dat in de wetenschap dat ik mijn carrière in Brugge zou beëindigen. Hier of bij mijn ex-club Maccabi Haifa. Zij komen elke transferperiode terug. Ik heb heel mijn leven maar twee clubs gekend en ik draag ze allebei in mijn hart.”

Deze zomer weg?

Maccabi-voorzitter Ya’akov Shachar is bereid om serieuze inspanningen te doen om de topclub in verval opnieuw te laten schitteren en Refaelov maakt deel uit van zijn plannen. Volgens HLN zegt de vleugelspits niet per se nee tegen een terugkeer. “Omdat het zijn ex-club betreft, is de aanvallende middenvelder een terugkeer niet ongenegen, al lijkt het voorstel (opnieuw) te vroeg te komen. In zijn planning wil de Israëliër na dit seizoen immers nog één jaar in Brugge blijven.”

“Bovendien tekende Refaelov vorig jaar nog een verbeterde en verlengde overeenkomst tot juni 2019. Alleen als Club geen kampioen wordt en de spelerskern te fel verzwakt wordt naar zijn smaak, zou hij deze zomer al de stap durven te zetten. Daartegenover staat dat Rafa naar zijn gevoel nog wel iets recht te zetten heeft. Tot nu toe was het immers nog geen bijster succesvol seizoen. Nadat hij in augustus een liesoperatie had ondergaan en eind november zijn comeback maakte, haalde hij immers nooit meer zijn topniveau.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.