Mannaert trekt aan alarmbel: “Ach kom, die uitleg is te simpel voor mij”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

18 april 2017 06:50 - Club Brugge wist vooraf dat het zich moest opmaken voor een loodzwaar beginprogramma van de Play-Offs, maar telt na drie speeldagen slechts twee punten. Anderlecht en AA Gent doen met zeven op negen een veel betere zaak. Vincent Mannaert reageert.

“Ik ben ontgoocheld over ons voetbal”, vertelt onze CEO in HLN. “Wij voétballen gewoon niet goed genoeg. Sinds de 5-0-overwinning thuis tegen Zulte hebben we niet meer gewonnen. En hebben we eigenlijk maar één echt goede match meer gespeeld, die op speeldag één van de Play-Offs tegen Gent, waar we beter verdienden. Dan moet je eerlijk durven analyseren dat ons probleem meer is dan louter mentaliteit. Als je niet goed voetbalt, zul je zelfs met de beste mentaliteit geen vijf matchen winnen in Play-Off 1.”

Mannaert wil zich ook niet verschuilen achter de versmachtende druk die de Play-Offs met zich meebrengen. “Ach kom, deze groep won de titel, de Supercup en de beker. Ze hebben dit seizoen al gewonnen van Anderlecht, Gent, Oostende, Charleroi én Waregem. Nu zeggen: ‘Ze kunnen het niet’, is te simpel voor mij.”

“In de Play-Offs gaat het om je momentum grijpen. Wel, we krijgen zondag een laatste kans om het momentum naar onze kant te brengen. Als we winnen in Anderlecht, ligt alles weer open. Maar dan moeten we het niveau van ons voetbal nú opkrikken. Daarom zeg ik: samen ertegenaan nu.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.