Spelersmakelaar haalt uit naar Brugse verdediger: “Zijn prestatie choqueerde mij”

Van Rhijn - Poulain - Denswil - Vanaken - De Bock - Butelle

30 april 2017 10:59 - Club Brugge heeft met Ricardo van Rhijn, Helibelton Palacios en Dion Cools maar liefst 3 rechtsachters in de rangen. Michel Preud’homme gaf de voorbije weken aan dat hij niet tevreden was over onze Nederlander, hetgeen de ex-speler van Ajax zowel tegen Zulte Waregem als tegen KV Oostende een plaatsje op de tribune opleverde. Het Brugse bestuur denkt dan ook na over versterking op de rechtsback.

Club informeerde onlangs naar Henrik Dalsgaard van Essevee, maar de 27-jarige Deen heeft intussen een principeakkoord met Brentford FC. Een andere optie is Clinton Mata van Sporting Charleroi. Mogi Bayat – die na de lucratieve transfer van Obbi Oulare naar Watford opnieuw op een goed blaadje staat in Jan Breydel – ziet het graag gebeuren.

“Mata heeft alle kwaliteiten: techniek, kracht, fysiek en mentaliteit. Bij Anderlecht speelt er al een geweldige rechtsback: Dennis Appiah (via Bayat naar RSCA geloodst, nvdr). Beiden hebben dezelfde topmentaliteit”, vertelt de spelersmakelaar in La Dernière Heure.

“Kijk maar naar de partij tussen Anderlecht en Club Brugge. Als ik de prestatie van de rechtsachter van Club (Ricardo van Rhijn, nvdr) zag, en dan spreek ik over zijn wedstrijdmentaliteit, dan choqueerde mij dat. En dat zeg ik met het nodige respect voor zijn carrière. Dat zou met Appiah of Mata nooit gebeuren. Clubs vinden de mentaliteit steeds belangrijker.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.