Vandenbempt komt met opvallende inside info over veelgenoemde opvolger MPH

Peter Vandenbempt (analist) (2)

28 april 2017 09:00 - In het voetbalwereldje zelf twijfelt niemand er nog aan dat Michel Preud’homme straks de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekt. De Luikenaar was nooit eerder 3 seizoenen trainer bij eenzelfde club en krijgt het gevoel dat zijn ‘magie’ stilaan uitgewerkt is bij de Brugse spelersgroep.

Achter de schermen wordt er volop gespeurd naar een geschikte opvolger voor de man die Club na 11 jaar wachten een nieuwe titel schonk. In de eigen Jupiler Pro League worden vooral Felice Mazzu (Charleroi) en Francky Dury (Zulte Waregem) naar voren geschoven als topkandidaten. Peter Vandenbempt oordeelt dat de trainer van Essevee niet zou misstaan bij Blauw-Zwart.

“Club is, ondanks de sputterende motor in de Play-Offs en de moeilijke laatste weken van Preud’homme, uitgegroeid tot een modern bedrijf, een stabiele club die floreert en van alle topclubs de voorbije drie seizoenen ook het best presteerde. Een aantrekkelijke bruid dus, al is Dury na de vorige keer wellicht wat voorzichtiger en weet hij van bij Gent dat de erfenis van Preud’homme best wel een zware is.”

Dury lijkt voor de buitenwereld een soort van God in het Regenboogstadion, maar volgens Vandenbempt is Zulte wel degelijk bereid om Dury te laten gaan. “Mannaert zal maandag aan tafel, mocht hij het opwerpen, ondervinden dat Zulte Waregem niet dwars zal liggen. De relatie van Dury met hoofdaandeelhouder Beeuwsaert is niet dezelfde als die destijds met Willy Naessens. Hij wil desnoods wel een keer een buitenlandse coach aan de Gaverbeek. Zo kan straks mogelijk iedereen tevreden met vakantie”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.