Verheyen neemt het op voor Club-speler: “Niet sexy om te analyseren, maar héél belangrijk voor de ploeg”

Gert Verheyen (analist)

28 april 2017 08:20 - Club Brugge heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen. Blauw-Zwart legde de juiste mentaliteit aan de dag en versloeg KV Oostende met 3-1. Gert Verheyen analyseert.

“Ik vind dat Club een zeer degelijke wedstrijd heeft gespeeld”, opent de analist. “Het was echt wel oké, waardoor ze zich zelfs na die opdoffer van de 0-1 nog konden herpakken. Ze hebben niet gepanikeerd bij die tegengoal en bij momenten goed gevoetbald om de scheve situatie recht te zetten. Michel Preud’homme kan tevreden zijn over deze match.”

Vooral in het offensieve compartiment zag het er goed uit. “Er was veel diepgang en er waren vooral jongens die goesting hadden om diep te gaan en te werken zonder bal. Mét een paar goeie individuele prestaties, hetgeen toch belangrijk is om er opnieuw bovenop te komen.”

Ons Club-icoon zag drie uitblinkers bij de landskampioen. “Rotariu was echt wel goed en daarnaast zat er opnieuw snee op de acties van Izquierdo, die twee keer wist te scoren. Vossen doet het toch ook altijd wel goed.” Vervolgens gaat Verheyen iets dieper in op de rol van onze Limburgse aanvaller. “Er wordt maar weinig gezegd over wat hij in balverlies doet. En dat is misschien niet sexy om te analyseren hoe een spits terug verdedigt, maar hij doet toch echt wel veel werk voor de ploeg.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.