Brugse beloften pakken belangrijke driepunter en mogen zich opmaken voor razendspannende slotspeeldag

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

05 mei 2017 22:02 - Niet alleen de eerste ploeg, maar ook de beloften van Club Brugge hadden vrijdagavond een belangrijke competitiematch voor de boeg. Op Schiervelde moesten de Brugse jonkies tegen KRC Genk aan de bak. Om nog kans te maken op de titel was enkel een driepunter goed genoeg.

Trainer Sven Vermant stuurde de volgende 11 namen tussen de lijnen tegen tegen KRC Genk: Teunckens, Nuyts, Tanghe, Lemoine, Cornette, Schryvers, Baiye, Lynen, Fonkeu, Brodic en Osei-Berkoe.

De eerste helft was een maat voor niets. De brilscore was dan ook een logisch gevolg na 45 minuten voetbal. Na de pauze drukte Club door en dat werd al snel beloond met een doelpunt van – jawel – Fran Brodic. Zeven minuten later verdubbelde Senne Lynen de score en ook Jellert Van Landschoot kwam een kwartier voor tijd nog op het scorebord.

De Brugse beloften pakken zo een belangrijke 3-0 overwinning. Blauw-Zwart springt naar de leiding en heeft nu evenveel punten als Anderlecht, maar wel een slechter doelsaldo. Onderstaand het klassement en de matchen van de laatste speeldag, die op maandag 8 mei afgewerkt worden. Als onze beloften winnen op Standard, en Anderlecht wint in eigen huis niet van Genk, is de titel alsnog voor Club.

Klassement

Anderlecht 26
Club Brugge 26
Standard 24
Lokeren 22
Gent 21
Genk 11
Kortrijk 9
Sint-Truiden 7

Speelschema

Standard – Club Brugge
Anderlecht – Genk
Sint-Truiden – Lokeren
Gent – Kortrijk

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.