Buitenspel voorafgaand aan goal Vanaken tegen AA Gent? Dit is het opvallende oordeel van de videoref

Vanaken - Vossen (Club Brugge - Kortrijk)

25 mei 2017 14:00 - Afgelopen seizoen werden er in de Jupiler Pro League offline testen gedaan met een videoref. De betwistbare fases werden daarbij opgevolgd, maar konden nog niet gecommuniceerd worden naar de scheidsrechters op het veld. 

Uit cijfers van 48 wedstrijden blijkt dat van de 327 bekeken fases, er 285 correct beoordeeld werden. Van de fases die overblijven bevonden er 28 zich in de zogenaamde grijze zone, waarbij het ook voor de videoref onmogelijk is om tussenbeide te komen. Uiteindelijk had de videoref wél kunnen ingrijpen bij zo’n 14 foutief beoordeelde matchbepalende fases. Dat weet HLN.

Afgelopen zondag was Hein Vanhaezebrouck en bij uitbreiding heel AA Gent niet te spreken over de wedstrijdleiding van Bart Vertenten. Zo zagen de Buffalo’s Anthony Limbombe – die Hans Vanaken de 2-0 aanbood – duidelijk buitenspel staan. Ook in diverse voetbalprogramma’s werd er gesproken van “een voetje buitenspel”.

De realiteit is echter dat de videoref niét zou tussengekomen zijn bij het tweede doelpunt van Blauw-Zwart. Er is namelijk geen camerabeeld dat aangeeft dat de assistant referee 100% foutief is, ook niet met een lijn. Dat meldt Werner Helsen, UEFA & FIFA Training Expert.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.