‘Club Brugge gelinkt aan Nederlandse topcoach’

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

20 mei 2017 10:00 - De kans is groot dat Michel Preud’homme zondagnamiddag voor de laatste keer langs de zijlijn staat tegen AA Gent. Zelf wil hij het nog niet bevestigen, maar in de voetbalwereld twijfelt niemand eraan dat de Luikenaar straks de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekt. 

Het Brugse bestuur is ervan overtuigd dat er in België heel wat goeie trainers zijn. Zo vielen de namen van Francky Dury (Zulte Waregem), Felice Mazzu (Sporting Charleroi) en Peter Maes (na KRC Genk zonder club) het vaakst. Maar ook bij onze noorderburen zijn er wel wat coaches met een stevig palmares.

Zo ook Frank de Boer. Volgens La Dernière Heure is de Nederlandse trainer in beeld bij Club Brugge. Vorige zomer polste Anderlecht al naar hem, maar toen bedankte De Boer vriendelijk. Uiteindelijk belandde hij bij Inter Milan, waar hij eerder dit seizoen de laan werd uitgestuurd. Sindsdien zit hij zonder club, maar in de zomer zou hij graag een nieuwe uitdaging aangaan.

Hoewel de kans op een Belgische opvolger voor MPH nog altijd groter is, zou De Boer niet misstaan bij de uittredende landskampioen. Hij pakte vier seizoenen op rij de titel met Ajax, twee keer de Beker en won de Johan Cruijff Schaal. Met Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Lex Immers heeft Blauw-Zwart momenteel vier Nederlanders in de rangen. Komt daar straks nog eentje bij?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

,

Comments are closed.