Club Brugge komt met officieel statement na mogelijke straffen voor onregelmatigheden tegen Anderlecht

Anthony Limbombe (Club Brugge - Anderlecht)

31 mei 2017 02:00 - Het parket van de KBVB heeft €4.000 boete en een voorwaardelijke sanctie van één match achter gesloten deuren gevorderd tegen Club Brugge naar aanleiding van de supportersincidenten in de thuismatch van 14 mei tegen RSC Anderlecht. Blauw-Zwart heeft naar eigen zeggen echter alle vertrouwen in de uitspraak van de Geschillencommissie.

“De zeer geladen wedstrijd tegen Anderlecht werd minutieus voorbereid door onze veiligheidsverantwoordelijke in samenwerking met de verschillende ordediensten, brandweer en het Rode Kruis”, klinkt het op de officiële website. “In nauwe samenwerking met de ordediensten werden alle mogelijke interne en externe middelen door Club aangewend om de veiligheid rond de wedstrijd in goede banen te leiden. De organisatie van de veiligheid werd achteraf trouwens zowel door de politie als door het objectieve oordeel van de Match Delegate, aangesteld door de KBVB, als zéér goed beoordeeld.”

Op Jan Breydel benadrukken ze voorts dat er zal ingegrepen worden tegen supporters die de regels overtreden. “Club distantieert zich van de incidenten en zal er ook in de toekomst alles blijven aan doen om eventuele onregelmatigheden te vermijden. Club is ook gestart met het identificeren van de daders op basis van camerabeelden. In nauwe samenwerking met de politie zal er niet geaarzeld worden om streng te straffen. Club stelde alles in het werk om eventuele onregelmatigheden te vermijden en heeft dan ook alle vertrouwen in de uitspraak van de Geschillencommissie.” Op woensdag 14 juni volgt het verdict.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.