Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Club Brugge op weg naar de Champions League

21 mei 2017 19:59 - Met een 2-1 zege tegen AA Gent verzekerde Club Brugge zich zondagnamiddag van de tweede plaats en het bijhorende Champions League ticket. De Belgische vice-kampioen moet twee voorrondes overleven om het te schoppen tot in de groepsfase. Onderstaand de tegenstanders die Blauw-Zwart kan treffen op weg naar het kampioenenbal.

Club Brugge zal instromen in de derde voorronde van de Champions League, waar het hoogstwaarschijnlijk reekshoofd is (zie uitleg verderop). Daardoor zou Blauw-Zwart ploegen als Ajax, Dynamo Kiev en CSKA Moskou vermijden.

Steaua Boekarest, Young Boys Bern, Nice en de Griekse (AEK Athene, Panathinaikos, Panionios of PAOK) en Turkse runner-up (wellicht Istanbul Basaksehir) kan Club wél nog tegenkomen op weg naar het kampioenenbal.

Als Ajax woensdag de finale van de Europa League tegen Manchester United wint, is ook Nice niet langer een potentiële tegenstander. De Fransen zouden in dat geval namelijk pas een ronde later instromen.

Mogelijke tegenstanders in derde kwalificatieronde

Club is reekshoofd als…

Istanbul Basaksehir tweede wordt in Turkije. Met nog twee speeldagen te gaan is dit de stand:

(1) Besiktas 71
(2) Istanbul Basaksehir 67
(3) Galatasaray 58

OF

Slavia Praag tweede wordt in Tsjechië. Met nog één speeldag te gaan is dit de stand:

(1) Slavia Praag 66
(2) Viktoria Plzen 64
(3) Sparta Praag 56

Club is reekshoofd

  • Steaua Boekarest
  • Young Boys Bern
  • Nice (tenzij Ajax Europa League wint)
  • Griekse runner up: AEK Athene / Panathinaikos / Panionios / PAOK
  • Turske runner up: Besiktas / Istanbul Basaksehir

Club is geen reekshoofd

  • CSKA Moskou
  • Dynamo Kiev
  • Ajax (indien ze de Europa League niet winnen)
  • Fenerbahce / Besiktas
  • Viktoria Plzen

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.