Ferrera herziet zijn mening over Club-speler volledig: “Ik geef eerlijk toe dat ik hem als een breker omschreef”

Yannick Ferrera (Club Brugge - KV Mechelen)

09 mei 2017 09:00 - Club Brugge won afgelopen vrijdag met 1-3 op het veld van Charleroi. José Izquierdo had met zijn hattrick vanzelfsprekend een groot aandeel in de Brugse zege, maar ook de wedstrijd van onder meer Claudemir mocht gezien worden. 

In Extra Time koos Yannick Ferrera bij de momenten van de week zelfs voor onze 29-jarige Braziliaan. “Ik heb voor een actie van Claudemir gekozen, meer bepaald zijn assist bij het tweede doelpunt van Izquierdo. Wat hij daar doet in twee tijden… Dat is zó snel en zó goed uitgevoerd. Het is ook iets dat weinig mensen weten of zien van Claudemir.”

“Iedereen ziet in hem een breker voor de verdediging”, legt de trainer van KV Mechelen uit. “Of iemand die zaagt na elke fout tegen de scheidsrechter. Maar zijn inzicht is écht klasse.”

Vanaf dat moment wist ik het…

Het was overigens niet de eerste keer dat Ferrera mocht kennismaken met het vernuft van onze middenvelder. “Ik had al iets gelijkaardigs gezien in de Supercup, toen ik nog trainer was van Standard. We stonden 0-1 voor in Brugge en bij de actie van de 1-1 zie je Claudemir kijken en in één tijd Izquierdo diep sturen. Daardoor stonden wij niet in evenwicht en kon Izquierdo scoren.”

“Op dat moment besefte ik dat het niet alleen een breker is, maar ook een speler met inzicht. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik Claudemir vooraf in de kleedkamer omschreven had als een breker.”

De assist van Claudemir vanaf 1’12”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, ,

Comments are closed.