Heeft MPH sinds de match tegen KV Oostende een nieuwe geluksbrenger?

Michel Preud'homme met brede glimlach

11 mei 2017 17:00 - Michel Preud’homme is een rationeel en verstandig man, maar toch hecht hij enorm veel belang aan bijgeloof. Heeft onze coach sinds de wedstrijd tegen KV Oostende en de daaropvolgende 9 op 9 een nieuwe talisman? 

Eind 2015 was Preud’homme te gast in het Canvas-programma Karakters. Hij vertelde toen onder meer over zijn enorme bijgeloof. “De twee eerste wedstrijden van het seizoen (2-1 verlies bij STVV en Panathinaikos, nvdr) stond mijn wagen op een andere plaats, omdat de parking veranderd was. Toen kwamen we terug en heb ik gezegd: ‘ik wil mijn auto daar terug parkeren, waar hij eerder stond.’ En vervolgens wonnen we met 3-0 van KV Mechelen en Panathinaikos, dus dat was perfect. Zie je?”

Maar daar blijft het niet bij. Zo is er oogcontact met zoon en dochter net voor het eerste fluitsignaal op Jan Breydel, was tomatensoep met pistolets heel lang een must op de dag voor de match en in zijn tijd als keeper moést de laatste bal van de opwarming in zijn doel belanden. Zo was de kans immers kleiner dat het eerste schot op goal tijdens de wedstrijd een doelpunt zou opleveren. Dat alles omdat MPH oordeelde dat de kans wel heel erg gering is dat twee schoten net na elkaar binnengaan.

Het is je de laatste weken misschien al opgevallen… Maar tijdens de match tegen KV Oostende had onze coach meer baardgroei dan gewoonlijk. Negen punten later heeft de Luikenaar – om het met de woorden van Peter Vandenbempt te zeggen – onrustwekkend veel baardgroei. “Of het een bepaalde betekenis heeft? Ja, dat heeft een persoonlijke reden”, lacht Preud’homme in de studio van Proximus 11. “Een persoonlijke reden die we nu even niet mogen weten?” pareert Vandenbempt. “Voilà”, reageert MPH. Wij hopen alvast dat de baard van Michel nog tot zondag 21 mei mag blijven groeien. Onderstaand de beelden.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.