Niemand zag het, maar met dit ‘zuiders gebaar’ reageerde MPH op plagende Anderlecht-gezangen

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

27 mei 2017 01:00 - Zondag 23 april werd een dag om snel te vergeten voor de Blauw-Zwarte familie. Club Brugge ging toen immers met 2-0 onderuit in het Astridpark en toonde – op Ruud Vormer die rood pakte en invaller Claudemir na – geen greintje grinta. Dat alles tot grote ergernis van Michel Preud’homme.

De wanprestatie in het Constant Vanden Stockstadion was een dreun van jewelste, aangezien Anderlecht op dat moment maar liefst 9 punten meer telde dan Club. Voor de Paars-Witte aanhang het signaal om uit te pakken met plagende gezangen aan het adres van de Luikenaar.

Stephan Keygnaert, chef voetbal van HLN, zag de Brugse coach subtiel repliceren. “Hoeveel mensen zouden die middag in het Astridpark gemerkt hebben dat je wel degelijk reageerde toen het publiek weer eens zong: ‘Allez Michel, chante avec nous’?”, vraagt hij zich luidop af.

“Wat heb jij gezien?”, lacht Preud’homme. “Je wreef met je bovenhand over je kaak”, verklaart Keygnaert. “Een geste van minachting die ze alleen in zuiderse competities kennen en die betekent: ‘Het raakt me niet.'” MPH knikt instemmend, aangezien hij op die manier ineens ook reageerde op eerdere uitlatingen van Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.