OFFICIEEL: Brugse vleugelspits trekt naar Vancouver Whitecaps

OFFICIEEL Brugse vleugelspits trekt naar Vancouver Whitecaps

09 mei 2017 17:00 - Met nog drie Play-Off matchen te gaan blijft het Brugse bestuur achter de schermen hard werken aan heel wat transferdossiers. Langs inkomende zijde werd de komst van German Mera (Deportivo Cali), Elton Acolatse (Westerlo) en Erhan Masovic (FK Čukarički) al geofficialiseerd en daar komt nu ook een uitgaande transfer bij.

Zoals vanmorgen aangekondigd waren er geruchten over de overgang van Bernie Ibini naar de MLS. Intussen is de transfer volledig afgerond. De 24-jarige Australiër zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot 2018 (met een optie voor een extra jaar) bij de Vancouver Whitecaps, de huidige nummer 6 in de Western Conference.

In de zomer van 2015 streek Ibini in Brugge neer. Enkele weken na zijn komst viel de boezemvriend van Mathew Ryan op zomerstage in Garderen uit met een kuitbeenbreuk. Wat volgde was een ellenlange revalidatie van anderhalf jaar, waardoor we hem nooit aan het werk konden zien.

Vervolgens werd hij uitgeleend aan ex-ploeg Sydney FC. Ondanks een goeie voorbereiding slaagde de flankaanvaller er niet in om een vaste stek af te dwingen in de Australische eerste klasse. Op Jan Breydel leek hij dan ook geen toekomst meer te hebben. In de Major League Soccer hoopt Ibini zijn carrière te herlanceren.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , ,

Comments are closed.