Preud’homme geeft Vanhaezebrouck koekje van eigen deeg in afscheidsinterview

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

27 mei 2017 14:50 - Vooraleer Michel Preud’homme op vakantie richting Bordeaux trekt, stond hij nog één keer uitgebreid de pers te woord. Daarbij had hij het onder meer over het zogenaamde “jaar te veel” en maakte de Luikenaar een handige vergelijking met Hein Vanhaezebrouck. 

Op de laatste speeldag van de Play-Offs won Club Brugge met 2-1 van AA Gent en stelde het de tweede plaats en het bijhorende Champions League ticket veilig. Na afloop, op de laatste persconferentie van MPH, liet Vanhaezebrouck zich van zijn kleinste kant zien. De trainer van de Buffalo’s onderbrak de Brugse coach toen die de eindbalans van 3 seizoenen Blauw-Zwart opmaakte tot twee keer toe met de woorden: “En de Champions League… En de Champions League…” Vanzelfsprekend een verwijzing naar de 0 op 18 op het kampioenenbal.

Een opmerking die Preud’homme maar matig kon appreciëren en ongetwijfeld nog niet vergeten is. In een gesprek met Peter Vandenbempt sneerde MPH even terug. “Dat het het jaar te veel was voor mij? Dat vind ik belachelijk, gewoon belachelijk. Oké, we hebben geen titel gepakt dit seizoen, maar een tweede plaats is toch geen rampzalig seizoen?”

“Ik heb de statistieken van de laatste drie jaar erbij genomen. Club is tweede, eerste en tweede geworden. Anderlecht derde, tweede en eerste. En AA Gent eerste, derde en derde. Dus als je dan zegt dat het het jaar te veel is voor Preud’homme, dan zijn het ook twee jaar te veel voor Vanhaezebrouck. Want hij is twee keer derde geworden, maar dat heb ik niemand horen zeggen… Misschien komt dat omdat de perceptie anders was omdat ik eerst ging stoppen, maar toch heb voortgedaan”, klinkt het tegenover Sporza.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.