Topper op Jan Breydel zorgt voor 24 gewonden en krijgt wellicht nog een staartje

Spelersverwelkoming bus Club Brugge

15 mei 2017 10:01 - De Brugse fans zorgden zondagavond voor een fenomenale sfeer in en rond Jan Breydel. Zo was er de geweldige verwelkoming van de spelersbus, een adembenemende YNWA en een machtige tifo. Jammer genoeg brachten het Bengaals vuur en de voetzoekers wel de nodige gewonden met zich mee.

Net na de gemiste penalty van Youri Tielemans moest de match tussen Club en Anderlecht even stilgelegd worden. Assistent-scheidsrechter Wim Smet had immers bommetjes uit het publiek naar het veld zien vliegen. Daarbij geraakten ook heel wat Brugse fans gewond.

Korpschef Dirk Van Nuffel geeft een woordje uitleg in Het Nieuwsblad. “Vóór de match liepen 14 personen lichte brandwonden op door het Bengaals vuur en de bommetjes die werden afgestoken in de erehaag toen de spelersbus passeerde. En tijdens de wedstrijd kwamen daar nog 10 stuks bij, maar al bij al zonder veel erg.”

Omdat het niet de eerste keer is dat zo’n incidenten zich voordoen in Brugge, mag Blauw-Zwart zich volgens Het Laatste Nieuws aan een boete verwachten. In de heenronde kreeg Club al eens een symbolische boete van 1500 euro.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.